Grondlegger hedendaags kickboksen Thom Harinck stopt er mee.

Thom Harinck, de grondlegger van het hedendaagse kickboksen, stopt er mee. Dit jaar wordt de 'Chakuriki man' pur sang 70 jaar en zit dan 40 jaar in het vak. Thom is een instituut, een heus autoriteit wat (Muay-Thai) kickboksen betreft en behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is de man die in 1972 zijn eigen vechtstijl oprichtte omdat hij ontevreden was over de bestaande vechtsporten. Hij mixte technieken van het Engels boksen, het Muay Thai uit Thailand en savate uit Frankrijk en maakte er zijn eigen stijl van, de 'Chakuriki-stijl'. Chakuriki betekent 'ontleende kracht'.

In al die jaren heeft Thom enorm veel kampioenen voortgebracht. Hij was ook de eerste trainer wiens vechter de beroemde K-1 World Grand Prix won. Branko Cikatic was in 1993 de beste. De twee daarop volgende jaren won ook een jongen uit de stal van Chakuriki, namelijk niemand minder dan Peter Aerts.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Brancko Cikatic die de eerste K-1 World Grand Prix titel onder Thom Harinck binnensleept.Daarna heeft hij nog een zeer groot aantal bekende vechters getraind en begeleid in hun loopbaan als kickboksers. Jongens als Badr Hari, Hesdy Gerges, Jerome le Banner, Frank Munoz, Amir Zeyada en nog vele, vele anderen.

Wij wensen Thom Harinck enorm gay porn sex veel succes in zijn verdere leven en hopen dat we hem nog regelmatig terug zien op gala's en in het wereldje van het kickboksen, waar zo'n persoon eigenlijk onmisbaar is. Niet per se in de functie van trainer of coach maar misschien een bestuurlijke functie. Iemand met zijn kennis en expertise kan van zeer grote waarde zijn.